RaceNetWork säkrar ännu ett VM-rally för Pontus Tidemand

Strax efter att RaceNetWork med sin vision att skapa möjligheter för svensk bilsport blev verklighet, kunde konceptets första projekt – Pontus Tidemand – få sitt nästa VM-rally klart. Under den gångna veckan säkrades ytterligare en tävling för den värmländske rallystjärnan.

Från nästa veckas Rally Turkiet är det full fart mot Wales Rally GB som avgörs några veckor senare. Pontus har med sig goda resultat från tidigare år i den ikoniska brittiska VM-tävlingen där han konsekvent presterat på topp med en seger och två andraplatser. Skillnaden är att denna gång sitter han inte i en WRC 2-bil, utan bakom ratten i M-Sports WRC-Fiesta i rallysportens främsta rum.

– Vi är glada att kunna ge Pontus den här möjligheten tack vare att framförallt det värmländska näringslivet entusiastiskt hjälpt till att göra projektet till en realitet. Pontus är laddad som tusan för att verkligen ta till vara chanserna och vi tror stenhårt på att de här tävlingarna kommer innebära ett stort steg framåt för hans utveckling, säger RaceNetWorks Lennart Augustsson.  

Pontus själv är redo att ge allt för att förvalta förtroendet från sina partners och det är en tacksam rallyförare som nu gör sista uppladdningen och packar väskan för inte en utan två VM-tävlingar.

– Det här är den bästa nyheten jag kunde få just nu och jag är otroligt tacksam för de partners som tagit steget in i det här projektet och de människor jag har runt mig som jobbar outtröttligt för att jag ska få de här möjligheterna. Att få starta Rally Turkiet nästa vecka med vetskapen om att det inte är min enda chans, det är en skön känsla. Jag vill verkligen göra det mesta av det här och ser fram emot att få fortsätta det vi påbörjat med tydliga mål att nå ännu högre, säger Pontus.